אודות

טל':  03-6409255

דוא"ל מזכירות המכון: foerder@tauex.tau.ac.il

אודות המכון

מכון פורדר הוקם בשנת 1971 לזכרו של ד"ר ישעיהו פורדר, יו"ר מועצת המנהלים של בנק לאומי במשך שנים רבות. הקמת המכון התאפשרה הודות לתרומת בנק לאומי. מטרת המכון לתמוך במחקר תאורטי ויישומי של חברי ביה"ס לכלכלה במספר רחב של תחומים כגון תורת משחקים, ארגון תעשייתי, שינוי טכנולוגי וצמיחה כלכלית, כלכלה עירונית ואזורית, שוק העבודה, שווקים פיננסיים, כלכלה ציבורית, סחר בינלאומי, כלכלה מוניטרית ועוד.

המכון מפרסם סדרת ניירות עבודה של חברי הסגל ובאמצעותה יכולים חברי הסגל להפיץ את רעיונותיהם לחוקרים אחרים ולקהל הרחב בעולם בטרם מתקבלים המחקרים לפרסום.

כמו כן המכון מסייע בגישור בין המחקר הכלכלי האקדמי לבין בעיות כלכליות עכשוויות באמצעות ארגון ימי עיון הפתוחים לקהל הרחב.

ניירות דיון

כל נייר דיון מדווח על תוצאותיו של מחקר מסוים שנעשה במכון, יהיה זה תיאורטי, יישומי, או מכוון למדיניות. ניירות הדיון מופצים באמצעות תכנית חילופים עם מכוני מחקר אחרים בארץ ובחו"ל, כמו גם לספריות באוניברסיטה, בנקים מרכזיים, משרדי ממשלה ובעלי עניין דומים בארץ ובחו"ל. מחקרים בהיקף גדול מתפרסמים בצורת ספר.