אודות ביה"ס לכלכלה ע"ש איתן ברגלס

החוג לכלכלה החל לפעול במסגרת שנת הלימודים 1965/66. בשנת 1992 החליטה אוניברסיטת תל-אביב להרחיב את החוג לביה"ס, שייקרא ע"ש פרופ' איתן ברגלס ז"ל. פרופ' איתן ברגלס היה ממקימי החוג ואחד הכלכלנים המובילים בישראל.

בית הספר לכלכלה מדגיש מצוינות אקדמית. בתוך כך, בית הספר מדורג דרך קבע במקומות מכובדים בדירוגים בינלאומיים. עם חברי הסגל בעבר ובהווה נמנים חתני פרס ישראל, נשיאים וסגני נשיאים של האגודה האקונומטרית, וכן חברים באקדמיה הישראלית למדעים ובאקדמיה האמריקאית למדעים.

מרבית חברי הסגל זוכים באופן קבוע במענקי מחקר מגופים כגון ISF ,BSF ,NSF ו-GIF, וחלק מחברי הסגל אף זכו במענקי ה-ERC היוקרתיים לחוקרים בכירים.

​בית-הספר מציע תכניות לימודים לקראת התואר הראשון והתארים המתקדמים, הנחשבות למעולות ויוקרתיות, ובהן לומדים כיום כ-1,400 סטודנטים.

משתלבים בתפקידים מובילים

לביה"ס תכנית משותפת לתואר שני מחקרי עם המחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית. ההוראה משלבת מרצים משתי המחלקות ומציעה בנוסף מיני-קורסים המועברים ע"י מרצים אורחים מאוניברסיטאות מובילות בעולם, המקנים חשיפה רחבה לחזית המחקר הכלכלי.

תכנית הדוקטורט מנחה את תלמידיה ליצירת מחקר כלכלי מהמעלה הראשונה, בכל התחומים הרלוונטיים. תלמידיה משתלבים באוניברסיטאות יוקרתיות בארץ ובחו״ל, וכן בתפקידים מובילים במגזר הציבורי והפרטי.